KglKapel Music2Go i 2013-14 – nr 1

Spontanitet, dét er lige mig. Eller nej, det er slet ikke mig. Men trods min beslutning om at holde mig til det symfoniske (og ballet og opera), så hoppede jeg på en meget spinkel limpind på Facebook og købte spontant billet til Det kongelige Kapels første music2Go-koncert i den nye sæson nu til eftermiddag.
Og er du da helt tosset, hvor var det godt!!!

Jeg har været ret skeptisk overfor konceptet Music2Go, og lige så skeptisk overfor Michael Boder som ny musikchef på det Kongelige. Men i dag beviste begge deres værdi. Om end publikum blev væk… Derom senere, tror jeg.

Det korte af det lange er, at man for 150 kr på en søndag eftermiddag kunne opleve et udvalg af de fineste orkestermusikere i Danmark slå sig løs med klassisk-klassisk musik og med højmoderne musik. Dét er da et røverkøb!

Ganske vist er jeg småforelsket i Det kongelige Kapel i forvejen, men ih, hvor de boblede! Det lover altid godt, når Henrik Goldschmidt er med til at sætte stemningen med sin obo, men han var slet ikke alene om at sætte kogepunktet højt. Klarinetterne sendte perlerne afsted, kontrafagotten satte punktummer, og Michael Boder svang … ikke pisken men “motivatoren” over det hele.

På programmet var først Dvoráks serenade (tit og ofte spillet blændende af de endnu fattigere slægtninge lidt længere nede langs havnen, Diamantensemblet) og dernæst et ganske nyt værk af Manfred Trojahn. Efter pausen Strauss’ Sonatine for blæsere. De to sidste stykker havde jeg ikke hørt før.

Strauss er Strauss og bliver aldrig en favorit, men spænstigt og energisk spillet af rigelige mængder af, især, træblæsere. Trojahn er helt ny for mig – aner intet om ham, men han minder en smule om Steve Reich blandet med Arvo Pärt. -Agtigt.

Drováks blæserserenade har jeg hørt flere gang med Diamantensemblet, men Goldschmidt er simpelthen en bedre oboist end (selv) Max Artved, Kim Bak Dinitzen sang med celloen, og Mette Hanskov lagde sin sædvanlige swingende basstemme under det hele. Og så klarinetten. Åh altså! John Kruse, for hulen, altså!

Publikum SKAL få øjnene op for de fine musikere, der vandrer rundt i de lokale gader. Kom nu, alle sammen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: