KglKapel og Musik2Go nr. 2

Det var meningen, at jeg ville have skrevet om sidste uges torsdagskoncert med DR Symfoniorkesteet, men da jeg havde besluttet at skrive det indlæg på min sørgerligt underudnyttede Surface, og da WordPress appen på samme Surface åbenbart ikke gemmer nogetsomhelst, når samme Surface uden varsel crasher pga strømmangel, så må det indslag udgå. Surt, for det kunne have været genialt. I hvert fald helt teoretisk…

Nå, men mine venner ude på Holmen, Det kongelige Kapel, kæmper en fortsat kamp med formater, priser, tidspunkter, ensembler, musik, osv, for at tiltrække publikum og gøre os opmærksom på deres kvaliteter. Jeg er jo glad for alle forsøg, da jeg som udgangspunkt er lalleglad for kappellet. Og gradvist og tilfældigvist dukker publikum op.

Seneste forsøg var et i Musik2Go-serien. Med lidt held kan man endnu læse om det her:
http://kglteater.dk/det-sker/forestillinger/sason-2013-2014/koncert/musik2go—opera-i-ny-indpakning
Godt var det! Helt i tråd med første forsøg drog jeg afsted i absolut sidste øjeblik og bænkede mig på yderste plads sekunder i lukketid. Lige det aspekt nyder jeg nok knap så meget. Men det er jo altid rart at have noget at forbedre sig på…
Musikken var af Mozart, primært, og den blev fremstillet af Kapellets blæseroktet – 2 oboer, 2 klarinetter, 2 fagotter, og 2 horn. I denne opstillig med nogle af Kapellets solister og dermed landets fineste musikere. Herunder Henrik Goldschmidt på obo, og både Lee Morgan og John Kruse på klarinet (åh, suk, hjerte, brist ikke!). Et par af arrangementerne var gjort af Kapellets egen Klaus Frederiksen, en fagottist med et fantastisk øje for instrumentering, og hele balladen blev charmerende introduceret af Henrik Goldschmidt. Åh jo, man skulle have været der…

Hvorom alting er, så blev det en fortælling om Mozarts Don Giovanni med indflet af bl. a. intermezzoet fra (hjælp!) den der opera, der opføres sammen med den anden… Æh…

Nå, men der medvirkede en sopran fra operakoret, Pernille Brun, som skilte sig pænt fra diverse værker, men også kun lige. Klart bedst i intet, men OK i resten. Ja, man bliver kræsen… Men Kapellet er Kapellet, og det er absolut fineste skuffe sådan en dag!

Jeg gentager: for 150 kr kan man få en fremragende musikalsk oplevelse et par søndage om året. Gør det! Få meget for skattekronerne!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: