Fagotterier på en lørdag

Det kongelige Kapels musikere bijobber i forskellige ensembler og som solister for at opveje dagligdagens opera- og balletakkompagnementer. Fra tid til anden optræder de også sammen i diverse kammermusikalske sammenhænge fra de lidt større under paraplyen “Musik2Go” til de små med 3-7 musikere i forskellige sammensætninger.
De kan generelt alle sammen anbefales, for det er begavede musikere, og de føler sig efter sigende tit glemt, sammenlignet med de kongelige kolleger i balletten og operaen. Nogle af koncerterne er med billet til 150 kr.; andre er dyrere; og andre igen er helt gratis (dvs. skatteyderbetalte, så duk op og få noget for skatterkronerne!). Følg kalenderen her: http://kglteater.dk/det-sker/koncert.
Denne lørdag eftermiddag var der gratis (!) koncert med de fire fagottister. Jeg er ikke fagot-fan, og på en del måder er fagotterne den svageste del af træblæserne i Kapellet – det skyldes nu mest den meget høje kvalitet hos klarinetter, fløjter, og oboer. Men deres minikoncerter med de fire fagotter er normalt ret sjove og viser det lidt dunkle og nørdede instrument fra alle mulige sider. De har det (efterhånden) sjovt sammen, og deres spilleglæde er ikke at tage fejl af. Koncerterne præsenteres af 1. solofagottist Jacob Dam Fredens, og mange af stykkerne er arrangementer af Klaus “Don” Frederiksen, som med tilsyneladende glæde spiller kontrafagot.
Denne eftermiddagskoncert fandt sted i balkonfoyeren på den gamle teater på Kongens Nytorv – huset var i øvrigt ved at gøre klar til aftenens premiere på balletten Napoli, og måske derfor var ingen ringere end Mette Bøttcher med i publikum.
Programmet var som altid meget varieret, og rummet var propfuldt. En time er længe at stå op på et trægulv, men musikken er fængende, den indforståede kammeratlige småsnak underholdende, og samspillet (efterhånden) fint.
Tak for en dejlig eftermiddag med fagotterier!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: