Schuberts strygekvintet

Schubert er god til kammermusik, mens jeg stadigt øver mig i kammermusikgenren. Noget der lokkede mig over i dette lille format var Schuberts strygekvintet opus 163 i C-dur. Jeg har hørt den en del gange nu og er stadigvæk meget begejstret for værket. Det er især anden og første sats i dén rækkefølge, der begejstrer mig med deres rytme, musikalitet, interaktion, og ren og skær musikglæde.

Blot i år har jeg hørt den to gange: Med et til lejligheden sammensat ensemble hos Østerbro Koncertforening i et arrangement for Læger uden Grænser med to gæster fra udlandet og tre fra Det kongelige Kapel, og med (andre) musikere fra Det kongelige Kapel ved en kammermusikkoncert med Kapellet. Af de to var det con amore-koncerten for Læger uden Grænser, der begejstrede mig : Emma Stone, Jean-Hee Lee, Juan-Miguel Hernandez(!), Kim Bak Dinitzen og Dorothea Wolff.

Lige nu spiller min radio den i en live-optagelse fra Louisiana for en lige uges tid siden: http://www.dr.dk/p2/p2-koncerten/p2-koncerten-2017-04-25

Hør den, lyt, og nyd! I linket ovenfor står den som tredje programpunkt, men den er faktisk det første, der spilles.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: