Sæsonplanlægning, overvejelser, og selvskabte problemer

Vi er midt i februar, og dermed begynder Concertantens selvskabte problemer at tårne sig op for næste sæson: Danmarks Radio har sendt eksisterende abonnenter et katalog for sæsonen 2019-2020, Tivoli sendte allerede i januar et katalog over deres sommersæson 2019, og Det kongelige Teater giver først lyd fra sig sidst i april eller så. Jeg er som sædvanligt delt mellem nysgerrighed for at høre ukendt musik og møde ukendte musikere eller dirigenter, og trangen til at klemme så meget Bach, Beethoven, Mahler, Shostakovich, og så videre ind i kalenderen som overhovedet muligt. Men kreditkortet er i forvejen rødglødende, og kalenderen skal kunne klare presset fra mit jobs behov for aftenmøder med folk på andre kontinenter adskillige gange om ugen.

Så hvad gør man, når man er mig?

Tivolis sommersæson 2019

Når København tømmes for lokale og fyldes af turister i juli og august, lokker Tivoli såvel husarer som kulturradikale ind i den smukke, vifteformede koncertsal med et altid spændende program. Der er mere eller mindre gratis koncerter med dygtige amatører og musikstuderende, store symfoniske koncerter med nogle af verdens bedste orkestre på besøg fra udlandet, intime kammerkoncerter med fremragende solister, og decideret spraglede koncerter med operette- og musicalmusik.

I år byder Trio con Brio Copenhagen på en Beethoven-cyklus fordelt over 3 dage, og dét må jeg bare opleve! Det er en fremragende klavertrio, som vi er utroligt heldige at have relativt nem adgang til her i byen.

Der er også den efterhånden sædvanlige koncertrække med udlandske klavervirtuoser, i år med Kirill Gerstein, Arcadi Volodos, Og Francesco Piemontesi. Og Academy of Saint Martin in the Fields kommer på besøg, og det gør Iván Fischers Budapest Festival Orchestra heldigvis også. Læs mere på tivoli.dk/sommerklassisk.

Programmet i år er ikke helt så vildt som visse andre år, men der er absolut fine ting at se frem til i sommermånederne uanset smag.

DR Koncerthuset 2019-2020

Den blå kasse ude på Amager åbner næste sæson med det nu sædvanlige brag af en koncert med DR Symfoniorkestret og chefdirigent Fabio Luisi (jeg bliver aldrig træt af at opleve ham i min hjemby!). Det bliver 29. og 30 august, og de får besøg af Leonidas Kavakos. Det skal nok blive godt.

Sæsonen slutter 15. maj 2020 med et andet, forventet brag af en koncert med Anne-Sophie Mutter, Daniel Müller-Schott og Lauma Skride som medvirkende og Luisi på podiet i et program fyldt med Beethoven (og Carl Nielsen). Jo, dén har jeg købt billet til!

Deres moppedreng af et sæsonkatalog får vi vaneforbrydere tilsendt i februar, så vi har et par uger til at beslutte os for, om vi vil fortsætte med den programserie, vi har i den nuværende sæson, eller om vi vil skifte til (eller tilføje) en anden serie.

Det er ikke nogen nem beslutning – fidusen med disse abonnementer er, at man får 20% rabat på billetterne, men til gengæld binder man sig op på 6-8 koncerter, hvoraf nogle måske ikke rigtigt har interesse – eller måske ligefrem skaber modvilje.

For at gøre det lidt sværere for dem, der er nye til processen, eller som vil skifte serie, så er de fleste gode pladser allerede booket, enten af eksisterende abonnenter eller af DR til eget brug.

Blandt andet derfor hoppede jeg for et par år siden over på et fredagsabonnement, der gav mig en rigtigt god plads på første balkons venstre side. Men til gengæld gav det nogle irriterende konflikter med de tre-fire Kapelkoncerter, som Det kongelige Kapel får lov at opføre hver sæson.

Så denne februar lavede jeg en liste over de koncerter i programmet, jeg helst ville opleve, checkede hvor mange af dem, der så indgik i hvilke abonnementsserier, og forsøgte så at få så gode pladser som muligt.

Det blev til et klart kompromis: 8 koncerter i serien T3 med plads midt på første balkon og dermed problemer med at komme ud af koncertsalen efter koncerten, og dertil foreløbigt 5 koncerter med 10% rabat fordelt på andre dage og placeringer.

I forhold til min bruttoliste mangler der stadigt et par stykker. Men de vigtigste er nu booket – og fordi jeg har købt et abonnement, får jeg mulighed for at ændre nogle af mine koncerter, hvis det bliver nødvendigt. Hvis man udelukkende køber billeter til DR Koncerthuset som løssalg (og det gør langt de fleste trods alt), så kan man ikke senere ændre dem. Åbenbart foretrækker DR Koncerthuset tomme pladser fremfor fuldt hus, og det står dem jo frit for.

Jeg glæder mig allerede til den kommende sæson, der byder på store klassikere, nyskrevet musik, nogle af DRSOs egne musikere som solister, og stjerner fra den internationale scene som Mutter, Alsop, Kavakos, og (selveste) Anna Netrebko. Læs mere her: https://drkoncerthuset.dk/abonnement/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: