Når host og snøft bliver et problem for publikumssucces

En virus farer gennem vort land, og denne gang er den helt konkret. Regeringen har opfordret alle arrangører af større begivenheder om at reducere antallet af deltagere til under tusind. Det kan man synes godt eller ej om, men i sammenhæng med denne blog er det pludseligt et problem, at det nærmest vælter ind med publikum til koncerter og operaforestillinger.

I denne weekend er vi gået fra hastesag til hastesag og fra bekymringsniveau til bekymringsniveau. For Concertanten startede det med en kryptisk udmelding fra Det kongelige Teater om, at man ville fortolke regerings udmelding sådan, at rundvisninger vil blive aflyst og forestillinger finde sted med tomme sæder mellem hvert publikumsmedlem.

I løbet af søndag og mandag begyndte aflysningerne så at løbe ind i mailboksen. Først de nemme rundvisninger, og nu til aften mandag en dyster email om, at de arbejder på at finde ud af hvem, der får lov at opleve hvilke forestillinger.

Sammen mandag aften har DR Koncerthuset offentliggjort, at også de reducerer antallet af pladser for publikum. Det samme gør sig gældende andre steder, så hvis du har billet til et eller andet, en ballet eller en biograftur, så check arrangørens website allerede i aften!

Jeg ved, at der arbejdes hårdt på at finde acceptable løsninger hos de forskellige arrangører. Det er ikke nogen nem opgave at beslutte, at Anne må godt se denne forestilling, men Bent må ikke. Concertanten siger tak til disse ansatte for at tage smittefaren alvorligt, og for at tage publikum alvorligt. Også jeg vil få emails om, at denne koncert eller forestilling desværre er blevet ændret til A, B, eller C for mit vedkommende, og sådan må det være.

Det er ikke mindst vigtigt, at arrangørerne tager sagen alvorligt, for selv på en helt almindelig aften i marts bliver der hostet og snøftet til koncerter og forestillinger. Sommetider så meget, at man kan blive bekymret for hosterens fysiske tilstand. Somme tider så meget, at man kan blive bekymret for deres mentale tilstand.

Så igen: Tak til de mange ansatte hos diverse arrangører, der i disse dage gør, hvad de kan, for at få kabalerne til at gå op!

I mellemtiden kan vi andre jo så øve os i at vaske hænderne grundigt, aldrig hoste frit ud i luften, og altid at nyse ind i et (engangs)lommetørklæde.

På forhånd tak !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: